Lamellen – Veiligheid

Veiligheid

Om de veiligheid tegen verdrinking te verzekeren brengen wij altijd duidelijk naar voor dat het aangeraden is om handgrepen of een uitsprong (min. 100 mm aan iedere kant bad) te hebben onder het rolluik. Bij onderdompeling zullen de handrails of de uitsprong de lamellen ondersteunen.

Veiligheid

Teneinde te verhinderen dat kinderen de rolluik-lamellen achteruit kunnen duwen en om meer draagvermogen te scheppen in de voorste hoeken van het zwembad is een slot op verschillende plaatsen vooraan aan het rolluik noodzakelijk.

Veiligheid

Om nog meer veiligheid te kunnen waarborgen:

biedt OASE automatic pool covers lamellen aan met een speciale breedte van 83 mm in plaats van 60 mm. Het spreekt vanzelf dat deze lamellen veel meer drijfvermogen hebben.

Veiligheid

Deze lamellen zijn bijkomend uitgerust met een speciaal veiligheidsscharnier. De lamel kan maar in 1 richting buigen en hierdoor wordt het drijfvermogen optimaal.

Veiligheid

In de winter is het aangeraden een winterzeil te plaatsen over het zwembad. Bij zeer koude temperaturen kunnen de lamellen broos worden en lijkt het ons logisch dat het winterzeil nog meer veiligheid biedt.

Veiligheid

De NF (Normes Françaises) zeggen dat zwembadrolluiken in bepaalde uitvoeringen ook veilig kunnen zijn zonder handgrepen of uitsprong onder het rolluik.

Op aanvraag: lamellen 60 mm en/of 83 mm: De lamellen worden dan uit een welbepaalde grondstof gemaakt. Ze werden goedgekeurd door een Franse keurings- instelling. Het rolluik dient ook hier vooraan vergrendeld te worden.

Maar vergeet nooit: Uw zwembadrolluik vervangt niet uw verantwoordelijkheid. Zij kan de waakzaamheid van een verantwoordelijke volwassene niet vervangen die de wezenlijke factor voor de bescherming van de kinderen blijft.